Sake tasting at the sushi restaurant sansaro in Munich

Sake Tasting

Sake is the Japanese equivalent of Western wine made from grapes: a fine, aromatic drink brewed only from rice. But while wine has about 200 to 300 aromas, a good sake beguiles the senses with up to 800 aromas.

Im alten Japan wurde Sake aufgrund seiner Reinheit als rituelle Opfergabe verwendet und gilt daher als „Getränk der Götter“. Our premium sake are among the top 5% of Japanese sake production and are sourced from select artisan producers. 

Such sake is best enjoyed slightly chilled. In reality, good sake has little to do with the "hot rice liquor" that sake used to be known as in Germany. In order to introduce you to the special culture of high-quality Japanese sake, we regularly organize special events, sake tastings.

Sake Tasting

Erkunden Sie mit uns die Welt des japanischen Premium-Sake. Wir erklären Ihnen die Herstellungsweise von Sake, verkostet mit Ihnen zusammen verschiedene Sake. Unsere Küche liefert ein darauf abgestimmtes, feines Food-Pairing der Extra-Klasse, individuell abgestimmt auf die Sake, die wir verkosten. Somit ist jedes unserer Sake-Tastings ein absolutes kulinarisches Unikat.

As always, we will publish further details about the program in good time on our blog.

 

Koshi no Kanbai x sansaro Juni 2025

Ein ganz besonderes Event kündigt sich für den 25. und 26. Juni im Restaurant sansaro an:

Ein Sake Tasting mit der legendären Firma Koshi no Kanbai aus 5 oder 6 Gängen (noch nicht ganz sicher). Wir präsentieren ein exklusives, an Kaiseki angelehntes Tasting Menü mit Koch Masakazu Mikuriya aus Japan. Buchungsstart am 16. Juni 12h auf unserer Homepage www.sushiya.de

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